Dip paprykowy
Składniki:
Przygotowanie:
Paprykę, czosnek i cebulę zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 20 minut. Wyjmij warzywa, paprykę obierz ze skórki, usuń z niej gniazda nasienne i umieść ją w głębokiej misce razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj majonez i sok z cytryny, zblenduj na gładką masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dip jogurtowy
Składniki:
Przygotowanie:
Przełóż jogurt do miski, dodaj posiekany czosnek, sok z cytryny oraz sól i pieprz według uznania, wszystko dobrze wymieszaj. Przełóż do miseczki do dipów. Na koniec udekoruj szczypiorkiem.
Dip z pietruszki i rukoli
Składniki:
Przygotowanie:
Włóż pietruszkę, rukolę migdały oraz obrany czosnek do kielicha blendera, zacznij ucierać na małych obrotach, dolewając oliwę, następnie zwiększ moc blendera. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dodaj więcej oliwy lub wody według uznania. Dopraw do smaku. Po osiągnięciu odpowiedniej konsystencji przełóż do małej miseczki.
Ułóż wszystkie dipy w małych miseczkach na dużym talerzu lub tacce, dorzuć Kulki Zbożowe o smaku prażonych orzeszków ziemnych i słodkiej wędzonej papryki, maczaj kuleczki w sosach.
Zdrowa przekąska gotowa!
Komentarze:
Brak komentarzy