w wersji klasycznej idealnie pasują do pieczywa jako standardowe burgery, ale są też świetne do grillowanych warzyw.
w wersji klasycznej idealnie pasują do pieczywa jako standardowe burgery, ale są też świetne do grillowanych warzyw.
Składniki: woda, białko grochu, olej rzepakowy, aromaty naturalne, białko brązowego ryżu, substancja stabilizująca: metyloceluloza, sól, suszony burak, suszona cebula, suszony czosnek, przyprawy, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 863 kJ/206 kcal |
Tłuszcz | 10,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Węglowodany | 8,3 g |
w tym cukry | < 0,3 g |
Błonnik | 2,1 g |
Białko | 18 g |
Sól | 1,7 g |
B12 | 0,375 μg (15% RWS) |
Żelazo | 7,0 mg (50% RWS) |
Cynk | 2,2 mg (22% RWS) |
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2
Jak gotować
NA PATELNI
6 minut
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na 1 burgera, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.
NA GRILLU
6-7 minut
Posmarować burgery cienko olejem i grillować na średnim ogniu przez 6-7 minut, obracając co 2 minuty, aż do zrumienienia.
W PIEKARNIKU
12 minut
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 6 minut z każdej strony.
Cechy produktu: