< Powrót do strony głównej

kiełbaski na talerzu

Roślinne burgery klasyczny smak

w wersji klasycznej idealnie pasują do pieczywa jako standardowe burgery, ale są też świetne do grillowanych warzyw.

Roślinne burgery klasyczny smak

w wersji klasycznej idealnie pasują do pieczywa jako standardowe burgery, ale są też świetne do grillowanych warzyw.

Składniki: woda, białko grochu, olej rzepakowy, aromaty naturalne, białko brązowego ryżu, substancja stabilizująca: metyloceluloza, sól, suszony burak, suszona cebula, suszony czosnek, przyprawy, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 863 kJ/206 kcal
Tłuszcz 10,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,3 g
w tym cukry < 0,3 g
Błonnik 2,1 g
Białko 18 g
Sól 1,7 g
B12 0,375 μg (15% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,2 mg (22% RWS)

Masa netto: 200 g

Liczba porcji: 2

Jak gotować

NA PATELNI
6 minut

Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na 1 burgera, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

NA GRILLU
6-7 minut

Posmarować burgery cienko olejem i grillować na średnim ogniu przez 6-7 minut, obracając co 2 minuty, aż do zrumienienia.

W PIEKARNIKU
12 minut

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 6 minut z każdej strony.

Cechy produktu:

  • bazuje na grochu
  • nie zawiera soi
  • nie ma w składzie pszenicy
  • wysoka zawartość białka roślinnego
  • jest źródłem cynku, żelaza oraz witaminy B12 (jej niedobory często występują w dietach roślinnych)