< Powrót do strony głównej

kiełbaski na talerzu

Roślinne kiełbaski z grubo mielonym pieprzem i ziołami

mają wyrazisty smak. Zamiast tradycyjnej osłonki pokryte są osłonką z alginianów pozyskiwanych z alg morskich, co zapewnia przyjemne gryzienie, takie jak w przypadku produktów mięsnych.

Roślinne kiełbaski z grubo mielonym pieprzem i ziołami

mają wyrazisty smak. Zamiast tradycyjnej osłonki pokryte są osłonką z alginianów pozyskiwanych z alg morskich, co zapewnia przyjemne gryzienie, takie jak w przypadku produktów mięsnych.

Składniki: woda, białko grochu, olej rzepakowy, substancja stabilizująca: metyloceluloza, aromaty naturalne, skrobia ziemniaczana, białko z pestek dyni, suszony czosnek, suszona cebula, przyprawy, błonnik bambusowy, sól, suszony burak, żelazo, witamina B12. Produkt w jadalnej osłonce - substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 793 kJ/189 kcal
Tłuszcz 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,7 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 3,8 g
Białko 14,6 g
Sól 1,9 g
B12 0,375 μq (15% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,0 mg (20% RWS)

Masa netto: 200 g

Liczba porcji: 2

Jak gotować

NA PATELNI
7 minut

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut, delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

NA GRILLU
Czas dowolny

Grillować tak, jak lubisz!

Cechy produktu:

  • bazuje na grochu
  • nie zawiera soi
  • nie ma w składzie pszenicy
  • wysoka zawartość białka roślinnego
  • jest źródłem żelaza, witaminy B12 oraz cynku (jej niedobory często występują w dietach roślinnych)