< Powrót do strony głównej

kiełbaski na talerzu

Roślinne klopsiki z tymiankiem i czerwoną cebulką

to aromatyczna propozycja smacznego dania - z ziemniakami, a także z dodatkiem sosu, klusek, czy gnocchi.

Roślinne klopsiki z tymiankiem i czerwoną cebulką

to aromatyczna propozycja smacznego dania - z ziemniakami, a także z dodatkiem sosu, klusek, czy gnocchi.

Składniki: woda, białko grochu, olej rzepakowy, aromaty naturalne, substancja stabilizująca: metyloceluloza, białko z pestek dyni, skrobia ziemniaczana, przyprawy, błonnik bambusowy, suszona czerwona cebula, suszony tymianek, sól, suszona cebula, suszony burak, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz 13,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 1,1 g
Błonnik 4,3 g
Białko 15,5 g
Sól 1,5 g
B12 0,375 μg (15% RWS)
Potas 468 mg (23% RWS)
Magnez 73,8 mg (20% RWS)
Żelazo 5,9 mg (42% RWS)

Masa netto: 200 g

Liczba porcji: 2

Jak gotować

NA PATELNI
6 minut

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

W PIEKARNIKU
10 minut

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 10 minut.

Cechy produktu:

  • bazuje na grochu
  • nie zawiera soi
  • nie ma w składzie pszenicy
  • źródło białka roślinnego
  • jest źródłem potasu, magnezu, żelaza oraz witaminy B12 (jej niedobory często występują w dietach roślinnych)