to uniwersalny zamiennik mięsa mielonego. Można go użyć jako farszu do pierogów, gołąbków, pieczonych warzyw, a także do przygotowania lasagne, dań z makaronem lub można uformować z niego pulpeciki.
to uniwersalny zamiennik mięsa mielonego. Można go użyć jako farszu do pierogów, gołąbków, pieczonych warzyw, a także do przygotowania lasagne, dań z makaronem lub można uformować z niego pulpeciki.
Składniki: woda, białko grochu, olej rzepakowy, białko brązowego ryżu, substancja stabilizująca: metyloceluloza, aromaty naturalne, hydrolizowane białko roślinne, błonnik cytrusowy, suszony czosnek, sól, suszony burak, przyprawy, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 957 kJ/229 kcal |
Tłuszcz | 13,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 8,8 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 17 g |
Sól | 1,6 g |
B12 | 0,375 μq (15% RWS) |
Potas | 480,7 mg (24% RWS) |
Magnez | 62,3 mg (17% RWS) |
Żelazo | 5,9 mg (42% RWS) |
Masa netto: 250 g
Liczba porcji: 2,5
Jak gotować
NA PATELNI
7 minut
Ustawić średnią moc palnika i rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania. Smażyć przez 7 minut, delikatnie rozdrabniając aż do zrumienienia.
W PIEKARNIKU
Czas dowolny
Zapiekać w ulubionej potrawie!
Cechy produktu: