< Powrót do strony głównej

kiełbaski na talerzu

Roślinne mielone delikatny, łagodny smak

to uniwersalny zamiennik mięsa mielonego. Można go użyć jako farszu do pierogów, gołąbków, pieczonych warzyw, a także do przygotowania lasagne, dań z makaronem lub można uformować z niego pulpeciki.

Roślinne mielone delikatny, łagodny smak

to uniwersalny zamiennik mięsa mielonego. Można go użyć jako farszu do pierogów, gołąbków, pieczonych warzyw, a także do przygotowania lasagne, dań z makaronem lub można uformować z niego pulpeciki.

Składniki: woda, białko grochu, olej rzepakowy, białko brązowego ryżu, substancja stabilizująca: metyloceluloza, aromaty naturalne, hydrolizowane białko roślinne, błonnik cytrusowy, suszony czosnek, sól, suszony burak, przyprawy, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 957 kJ/229 kcal
Tłuszcz 13,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 3,5 g
Białko 17 g
Sól 1,6 g
B12 0,375 μq (15% RWS)
Potas 480,7 mg (24% RWS)
Magnez 62,3 mg (17% RWS)
Żelazo 5,9 mg (42% RWS)

Masa netto: 250 g

Liczba porcji: 2,5

Jak gotować

NA PATELNI
7 minut

Ustawić średnią moc palnika i rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania. Smażyć przez 7 minut, delikatnie rozdrabniając aż do zrumienienia.

W PIEKARNIKU
Czas dowolny

Zapiekać w ulubionej potrawie!

Cechy produktu:

  • bazuje na grochu
  • nie zawiera soi
  • nie ma w składzie pszenicy
  • wysoka zawartość białka roślinnego
  • jest źródłem żelaza, potasu, magnezu oraz witaminy B12 (jej niedobory często występują w dietach roślinnych)