• Darmowa dostawa od 89zł dla Klubowiczów
  • Sprawdź aktualną promocję!
  • Unia EuropejskaFlaga Unii Europejskiej
  • Wyszukiwarka
  • Zaloguj się
  • Koszyk
    Przycisk zamknięcia

    Twój koszyk jest pusty

OneDayMore Polska
Wybierz sklep

Sernik z granolą

Strona główna » Przepisy » Sernik z granolą

Składniki:

  • Spód:
    • 150 g granoli One Day More Triple Chocolate 
    • 50 g masła

    Masa:

    • 700 g twarogu sernikowego 
    • 200 g białej czekolady
    • 150 ml śmietany kremówki
    • 4 jajka
    • 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
    • 1 opakowanie cukru wanilinowego
    • 1 łyżka oleju 

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od spodu. Miękkie masło wymieszaj z granolą. Wyłóż dno formy, dobrze dociskając.
  2. Piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Odstaw do przestygnięcia
  3. Czas na masę! Czekoladę połam na małe kawałki, przełóż do garnka z grubym dnem. Dodaj olej i podgrzej na małej mocy palnika. Mieszając doprowadź do rozpuszczenia czekolady. Pozostaw do przestudzenia.
  4. Umieść wszystkie składniki w misce miksera. Mieszaj tylko do połączenia składników, na niskich obrotach, żeby nie napowietrzyć zbyt mocno masy.
  5. Przelej na wcześniej przygotowanej formy ze spodem z granoli. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
    6. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz kolejne 30 minut.
  6. Ostatnia tura, to zmiana temperatury na 120 stopni i 30 minut. Po tym czasie, wyłącz piekarnik, uchyl lekko drzwi i pozostaw do przestudzenia.