• Darmowa dostawa od 89zł dla Klubowiczów
  • Sprawdź aktualną promocję!
  • Unia EuropejskaFlaga Unii Europejskiej
  • Wyszukiwarka
  • Zaloguj się
  • Koszyk
    Przycisk zamknięcia

    Twój koszyk jest pusty

OneDayMore Polska
Wybierz sklep

Ciastka z granolą

Strona główna » Przepisy » Ciastka z granolą

Składniki:

1,5 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka cynamonu

200 g masła

1 szklanka brązowego cukru

2 jajka

2 szklanki granoli

Sposób przygotowania:

Temperatura pieczenia: 180 stopni

Czas pieczenia: 20 minut

 

W dużej misce mieszamy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, odkładamy.

Roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie, w drugiej misce, ubijamy za pomocą miksera lub robota kuchennego, jajka z cukrem, tak aby powstała puszysta masa (około 5 minut). Do ubitych jajek dodajemy przestudzone masło i miksujemy jeszcze chwilę. Masę przelewamy do miski z mąką, wszystko miksujemy na mniejszych obrotach, do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy granolę i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 30 minut do lodówki.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Po wyciągnięciu ciast z lodówki, za pomocą łyżki formujemy ciastka. 1 łyżkę masy wykładamy na blaszkę i lekko dociskamy. Między ciastkami powinna być większa przerwa, ponieważ w trakcie pieczenia, ciasto się rozleje. Tak przygotowane ciasteczka pieczemy przez 20 minut.