Ciasto Błonnikowe

Składniki:

  • 300 g Musli Błonnikowego,
  • 1 puszka mleka kokosowego (400 ml),
  • 2 łyżeczki do wyboru: cukru trzcinowego, miodu lub syropu klonowego,
  • do wyboru: 1 jajko, 1 dojrzały banan lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej.

Sposób przygotowania:

  1. Musli Błonnikowe (300 g) zalej 1 puszką mleka kokosowego, dobrze wymieszaj i odstaw na co najmniej 30 min.
  2. Dodaj 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub miodu bądź syropu klonowego oraz do wyboru: 1 jajko, 1 banana bądź 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wszystkie składniki wymieszaj.
  3. Wyłóż na okrągłą blaszkę (o średnicy 24 cm) i piecz przez 30 min w temperaturze 180o
  4. Po upieczeniu odstaw na 1 godzinę (ciasto wychodzi „mokre”, a dopiero po ostygnięciu tężeje).

Mamy coś w sam raz dla Ciebie!

Musli Błonnikowe

Musli Błonnikowe

morele suszone, śliwki suszone, tuba 500 g
19,99 zł
Musli błonnikowe

Musli Błonnikowe

morele suszone, śliwki suszone, zestaw kubków 6 x 80 g
26,34 zł