Batony Codzienne
– na daktylach

Składniki:

  • 500 g Musli Codziennego,
  • 300 g daktyli,
  • 50 g masła orzechowego,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 1 łyżka oleju kokosowego (opcjonalnie).

 

Sposób przygotowania:

  1. Suszone daktyle zalej gorącą wodą i zostaw na co najmniej 30 min, po czym odsącz. Zblenduj na gładką masę 300 g namoczonych daktyli z 50 g masła orzechowego i 1 łyżeczką cynamonu. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dodaj 1 łyżkę oleju kokosowego.
  2. Następnie z 500 g gotowej mieszanki Musli Codziennego (1 tuba) wybierz jeżyny i zmiksuj z masą. Dodaj resztę musli i dobrze wymieszaj całość.
  3. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C (grzanie góra–dół) na mniej więcej 20 min.
  4. Po tym czasie wyjmij blaszkę, ciasto pokrój na batony i dalej piecz przez 10–15 min.

 

Mamy coś w sam raz dla Ciebie!

Musli Codzienne

Musli Codzienne

figi suszone, orzeszki ziemne prażone, tuba 500 g
19,99 zł
Musli codzienne

Musli Codzienne

figi suszone, orzeszki ziemne prażone, zestaw kubków 6 x 80 g
26,34 zł