Batony Codzienne – na daktylach
Składniki:
- 500 g Musli Codziennego,
- 300 g daktyli,
- 50 g masła orzechowego,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1 łyżka oleju kokosowego (opcjonalnie).
Sposób przygotowania:
- Suszone daktyle zalej gorącą wodą i zostaw na co najmniej 30 min, po czym odsącz. Zblenduj na gładką masę 300 g namoczonych daktyli z 50 g masła orzechowego i 1 łyżeczką cynamonu. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dodaj 1 łyżkę oleju kokosowego.
- Następnie z 500 g gotowej mieszanki Musli Codziennego (1 tuba) wybierz jeżyny i zmiksuj z masą. Dodaj resztę musli i dobrze wymieszaj całość.
- Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C (grzanie góra–dół) na mniej więcej 20 min.
- Po tym czasie wyjmij blaszkę, ciasto pokrój na batony i dalej piecz przez 10–15 min.
Jesteśmy już
w 16 krajach!*
w 16 krajach!*
Razem zaczynaliśmy dzień
już ponad
140 MLN RAZY!
już ponad
140 MLN RAZY!
*Znajdziesz nas w sieci Lidl