Suszone daktyle zalej gorącą wodą i zostaw na co najmniej 30 min, po czym odsącz. Zblenduj na gładką masę 300 g namoczonych daktyli z 50 g masła orzechowego i 1 łyżeczką cynamonu. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dodaj 1 łyżkę oleju kokosowego.
Następnie z 500 g gotowej mieszanki Musli Codziennego (1 tuba) wybierz jeżyny i zmiksuj z masą. Dodaj resztę musli i dobrze wymieszaj całość.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C (grzanie góra–dół) na mniej więcej 20 min.
Po tym czasie wyjmij blaszkę, ciasto pokrój na batony i dalej piecz przez 10–15 min.
Dołącz do klubu! Zapisz się do newslettera i załóż konto, aby otrzymać
stały rabat 25%* i darmową dostawę na terenie Polski od 75 zł.
*na musli, granole i owsianki
Polityka prywatności
Ta strona korzysta z plików cookies oraz zbiera informacje umożliwiające dopasowanie oferty Sklepu do indywidualnych preferencji użytkownika. Ze szczegółami naszej Polityki Prywatności możesz zapoznać się tutaj. Twoje dane są bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili.