Batony Odporne
Składniki:
• 400 g Musli Odpornościowego,
• 125 ml wody (1/2 szklanki),
• 4 łyżki stołowe syropu z agawy.
Sposób przygotowania:
- Opakowanie Musli Odpornościowego rozdziel na dwie równe porcje. Z jednej wybierz porzeczki oraz nerkowce i przełóż je do drugiej. Porcję z porzeczkami i orzechami rozdrobnij w blenderze kielichowym.
- Do blendera dodaj 125 ml wody oraz 4 łyżki syropu z agawy. Zblenduj na jednolitą masę.
- Otrzymaną masę połącz z pozostałą porcją musli i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Następnie rozwałkuj masę na grubość 1,5–2 cm i podziel na batony.
- Batony umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C (termoobieg, grzanie góra–dół) na 12–15 min.
- Wyjmij batony z piekarnika i zaczekaj, aż wystygną.
Jesteśmy już
w 16 krajach!*
w 16 krajach!*
Razem zaczynaliśmy dzień
już ponad
140 MLN RAZY!
już ponad
140 MLN RAZY!
*Znajdziesz nas w sieci Lidl