Pieczony naleśnik z winogronami
Składniki:
- ½ szklanki mąki pszennej razowej
- ½ szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka oliwy
- winogrona – do podania
- ½ szklanki Musli Błonnikowego OneDayMore
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nastawić na 200°C. Żeliwną patelnię o średnicy około 20 cm lub żaroodporne naczynie włożyć do piekarnika, aby mocno się nagrzało.
- Połączyć jaja, mleko, przesianą mąkę (to, co zostanie na sicie, również dodajemy do ciasta), cukier i sól w robocie kuchennym. Ciasto ma być lejące i gładkie (jeśli masz więcej czasu, to odłóż tak przygotowane ciasto na 20 minut, aby odpoczęło).
- Rozgrzaną patelnię wyjąć z pieca i wlać na nią oliwę. Rozprowadzić ją po dnie i bokach naczynia.
- Na tak przygotowaną patelnię wlać gotowe ciasto, posypać musli i włożyć do piekarnika na 20 minut, aż nabierze złotego koloru.
- Podawać natychmiast, ciepły, oprószony cukrem pudrem, ze świeżymi winogronami.
Mamy coś w sam raz dla Ciebie!
Jesteśmy już
w 16 krajach!*
w 16 krajach!*
Razem zaczynaliśmy dzień
już ponad
140 MLN RAZY!
już ponad
140 MLN RAZY!
*Znajdziesz nas w sieci Lidl