• 25% rabatu w Klubie
  • Darmowa dostawa od 75zł dla Klubowiczów
  • Black Weekend
  • Unia Europejska

Pieczony naleśnik z winogronami

Strona główna » Przepisy » Pieczony naleśnik z winogronami

Składniki:

  • ½ szklanki mąki pszennej razowej
  • ½ szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka oliwy
  • winogrona – do podania
  • ½ szklanki Musli Błonnikowego OneDayMore

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nastawić na 200°C. Żeliwną patelnię o średnicy około 20 cm lub żaroodporne naczynie włożyć do piekarnika, aby mocno się nagrzało.
  2. Połączyć jaja, mleko, przesianą mąkę (to, co zostanie na sicie, również dodajemy do ciasta), cukier i sól w robocie kuchennym. Ciasto ma być lejące i gładkie (jeśli masz więcej czasu, to odłóż tak przygotowane ciasto na 20 minut, aby odpoczęło).
  3. Rozgrzaną patelnię wyjąć z pieca i wlać na nią oliwę. Rozprowadzić ją po dnie i bokach naczynia.
  4. Na tak przygotowaną patelnię wlać gotowe ciasto, posypać musli i włożyć do piekarnika na 20 minut, aż nabierze złotego koloru.
  5. Podawać natychmiast, ciepły, oprószony cukrem pudrem, ze świeżymi winogronami.