Składniki:
- 200 g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 250 g czarnych porzeczek (świeżych lub mrożonych)
- 2 łyżki cukru lub miodu
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka wody
- świeże czarne porzeczki lub inne sezonowe owoce
- Kulki Zbożowe z Suszonymi Czarnymi Porzeczkami i Wiórkami Kokosowymi
Przygotowanie:
Do małego garnka wrzuć owoce, dodaj miód lub cukier według uznania. Podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier się rozpuści a owoce puszczą sok. Dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 1 łyżeczką wody i energicznie wymieszaj całość. Zmniejsz ogień i gotuj tak długo, aż uzyskasz pożądaną gęstość sosu porzeczkowego. Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
Nałóż sos na dno miseczki lub pucharka, dodaj warstwę jogurtu, udekoruj sosem i świeżymi owocami, na końcu dodaj Kulki Zbożowe z czarną porzeczką i kokosem.
Komentarze:
Brak komentarzy