Składniki:
- 400 g mąki pszennej
- 250 ml mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 1 łyżka drobnego cukru do wypieków
- 80 ml oleju słonecznikowego
- 2 jajka (żółtka oddzielone od białek)
- Kulki Zbożowe z Suszonymi Czarnymi Porzeczkami i Wiórkami Kokosowymi
Przygotowanie:
W dużym naczyniu zmiksuj mąkę, mleko, proszek do pieczenia, sól, cukier, olej i żółtka. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę, następnie delikatnie dodaj je do ciasta i wymieszaj.
Porcję ciasta przelej chochlą do rozgrzanej gofrownicy i piecz przez około 2‑3 minuty, aż uzyskają rumiany kolor i chrupkości. Ostudź gofry na kratce. Polej je sosem malinowym, dołóż bitą śmietanę oraz świeże owoce. Na wierzchu ułóż Kulki Zbożowe z czarną porzeczką i kokosem.
Komentarze:
Brak komentarzy