Składniki:
Przygotowanie:
Obierz czosnek i cebulę i pokrój je w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzaną w garnku oliwę, aby lekko je zeszklić na małym ogniu. Umyj pomidory, włóż je do dużej miski i zalej wrzątkiem, po 2-3 minutach wyjmij i obierz ze skórki (po sparzeniu powinna łatwo odchodzić). Pokrój pomidory w kostkę – nie musisz usuwać nasion, jedynie twarde części. Wlej szklankę bulionu do garnka z cebulą i czosnkiem i je podduś. Dodaj przygotowane pomidory i wlej resztę bulionu, tak aby wszystkie warzywa były zakryte. Przypraw według uznania oregano, solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu około 10-15 minut. Na koniec zblenduj zupę na gładki krem i nalej do talerzy, udekoruj śmietaną lub jogurtem oraz listkami bazylii albo pietruszki. Dorzuć kilka Kulek Zbożowych Pomidor i Oregano do chrupania. Gotowe!
Komentarze:
Brak komentarzy